Българският полицай в момента не получава това, което държавата трябва да му даде, но ако погледнем цялото състояние на държавата и си направим една равносметка, ще видим, че са много сферите и областите, в които не може да се направи необходимото, заяви Цветанов в отговор на въпрос за евентуални полицейски протести на празника на МВР - 5 юли. Правя всичко възможно да решавам проблемите на редовите служители в МВР, посочи Цветанов.

Това, което се постара да направи ръководството, е да дадем допълнителна морална подкрепа с организирането на концерт в зала номер 1 на НДК, който ще бъде безвъзмезден и МВР няма да даде нито лев, допълни министърът. По думите му на концерта за първи път ще бъде представена песента за българския полицай, подготвена от Евтим Евтимов, Тончо Русев и изпълнена от Веселин Маринов.

По отношение на искането мюсюлманките да могат да се снимат забрадени за личните си документи, Цветанов заяви, че нормативната уредба не би трябвало да бъде променяна, защото самите представители от тази общност трябва да бъдат спокойни и да им се гарантира, че техните лични документи няма да бъдат манипулирани.

Нали не си представяте, че ще отговарям на всеки, който се изказва в защита на Алексей Петров, заяви Цветанов по повод думите на Димитър Луджев, че Петров е станал "изкупителна жертва на правителството". Самият факт, че Петров е с постоянна мярка за задържане под стража и се увеличават свидетелите по делото, говори за правилна политика, която сме успели да осъществим съвместно с прокуратурата, посочи министърът.