Проверката се извършва под надзора на върховната и градската прокуратури. Служители от НСБОП и следствието са влезли първо в офисите на фирмите на Киров в столичния квартал "Лозенец". Рано следобед е започнала и проверка в къщата му в квартал "Факултета", където живее.

Антимафиоти и следователи извършиха обиск на луксозната къща. Там бяха и адвокати на бизнесмена. Киро-Японеца е един от бизнесмените със скъпи къщи и автомобили, при които са установени големи разлики между имущество и декларирани доходи. Проверява се законността на придобитото имущество от Киро-Японеца, през последните 5 години, защото има съмнения, че не е декларирал всички доходи.

Соченият от МВР за наркобос, има участие в пет фирми, които се занимават основно със строителство, хотелиерство и търговия.

По делото за незаконно притежание на оръжие и въздушна пушка, Киров е оправдан на две съдебни инстанции. Делото се разглежда в момента от Върховния съд. До произнасянето на най-висша инстанция, което трябва да стане най-вероятно до края на този месец, Японеца има забрана да напуска страната.