Семейството на Ейми Уайнхаус е потърсило политическа подкрепа за създаването на център за лечение на млади хора със зависимости, който ще носи името на починалата в края на юли певица, предадоха Ройтерс и Асошиейтед Прес.

Бащата на изпълнителката Мич Уайнхаус се е срещнал с британски политици, за да обсъдят идеята за клиниката за рехабилитация. Представителят на опозиционната Лейбъристка партия Кийт Вас е обещал на бащата на Ейми Уайнхаус, че законодателите ще разгледат предложението и му е благодарил за искреността, с която говори за проблема от личен характер.

"Искаме да създадем подобен център, защото е важно не само за нас, но и за цялата страна. Много млади хора днес се намират в същото положение като дъщеря ни и целта ни е да го избегнем", е споделил Мич Уайнхаус след срещата. В лириките на една от най-известните песни на Уайнхаус – "Rehab" – покойната звезда споделя за моментите, в които баща й я е карал да отиде в подобна рехабилитационна клиника, но очевидно тогава Ейми изобщо не е споделяла вижданията му за състоянието си.

Ейми Уайнхаус, която от години се бореше със зависимостта си от алкохола и наркотиците, бе намерена мъртва в дома си в Лондон на 23 юли. Резултатите от токсикологичните тестове, определящи причините за смъртта на 27-годишната певица, трябва да са готови по-късно през този месец.