Днес са най-големите предварителни избори в кампанията за избиране на кандидат-президент от Демократическата партия на Съединените щати. В навечерието на вота съперниците Джон Кери и Джон Едуардс цяла седмица обикаляха ключовите щати в опит да спечелят още гласове.

Двамата кандидат-опоненти на Джордж Буш за Белия дом обиколиха щатите, които ще дадат наградата на така наречения Супер Вторник. От Ню Йорк и Калифорния се избират общо над 600 делегати, които ще посочат кой е кандидатът на демократите за президент на Съединените щати. В момента Джон Кери има преднина във всички десет щата, в които днес ще има избори.
Кампанията на Едуардс изглежда наближава края си, коментира "Асошиейтид прес".

Кампанията за президентски избори официално започва следващата седмица. Демократическата партия се надява на голяма подкрепа в Ню Йорк и Калифорния - ключови в битката за отстраняване на Джордж Буш от Вашингтон. Ню Йорк традиционно е смятан за щат на демократите, въпреки че в момента има губернатор републиканец. Според последните проучвания, Буш има одобрението на 52% от населението в щата. Големият въпрос е дали ще има обрат в икономиката, защото един от проблемите в момента са работните места. Калифорния се смята за щат, в който Буш трудно ще получи подкрепа. След срива в популярността му той се проваля в почти всички анкети в щата. Допитване на "Лос Анжелис Таймс" показва, че Калифорния е изключително неприятелски настроена към оставането на Буш на президентския пост.