По думите й, той е сключил сделка с американския дипломат Ричард Холбрук през 1996 година да се оттегли от поста президент на Република Сръбска и от ръководството на своята Сръбска Демократическа Партия. В замяна Международният трибунал в Хага е трябвало да свали обвиненията срещу него. Според Лиляна Караджич, босненският сръбски лидер е спазил обещанието си, а Западът го е предал.

В интервю за телевизия "Асошиейтед прес" Лиляна-Зелен Караджич казва, че съпругът й се укрива от правосъдието от 1995 г. Тогава Трибуналът в Хага го обвини в геноцид по време на войната в Босна. Лиляна Караджич не го е виждала от три години и не знае къде е той.

"Радован се договори да се оттегли от политическия живот след частен разговор с г-н Ричард Холбрук, който по време на този разговор оказа натиск върху Радован да подаде оставка като президент на Република Сръбска и от партията. В противен случай партията е щяла да бъде разпусната, а републиката - непризната. За доброто на партията и на сърбите Радован се оттегли на 30 юни 96-а година. Направи сделка с г-н Холбрук - ако напусне двата поста, няма да бъде съден, а обвиненията срещу него ще бъдат оттеглени", заяви съпругата на Караджич.

Радован Караджич обещал на Холбрук, че няма да дава интервюта и няма да се появява в медиите.

"Не съм виждала документа, който г-н Холбрук и Радован подписаха, но със сигурност има такъв. Радован не е толкова глупав да се оттегли без да го има черно на бяло", посочи Лиляна Караджич.

Архитектът на Дейтънското мирно споразумение, сложило край на босненския конфликт, Ричард Холбрук, неколкократно е отричал съществуването на такава сделка. Радован Караджич е обвинен в геноцид за войната в Босна, отнела живота на 260 000 души. С Ратко Младич са най-издирваните заподозрени за военни престъпления. Предполага се, че Караджич се укрива в Босна, но според главния прокурор на Хагския трибунал Карла дел Понте, той е в Белград.