Фенди и Версаче показаха новите си колекции за следващата зима по време на седмицата на модата в Милано.

Фенди показва ленива елегантност - съчетание от тесни поли, коприна и върху всичко това кожени сака, и палта, носени с подчертана безгрижност и пренебрежение към цената. Един от тоалетите - палто от самур, дебело около 10 сантиметра, по груба преценка струваше някъде към 150 000 долара. Дизайнерът Карл Лагерфелд казва, че един професионалист или познавач може и да е наясно какво струва един тоалет, но този стил не ви прави да изглеждате на улицата като буржоазна дама, намъкната в 3000 кожи от норка.

Това е малко по-скъпо, но луксът е това - да си позволиш нещо по-скъпо без да показваш, че е по-скъпо. В противен случай, това е вулгарност, а не лукс.

След няколко сезона, когато представяше дрехите от изкуствени материи, които бяха толкова впити, че ти спират кръвообращението, Донатела Версаче този път представи колекция, която носи нещо от духа на Шанел. Моделите са \"по-продаваеми\", коментират специалистите, показаното очевидно цели да привлече нови куповачи.

Колекцията в носи нещо и от духа на основателя на модната къща. Дизайнерът Джани Версаче, който беше убит преди 7 години, предлагаше за официалните вечерни събития тоалети, изпълнени с доста жизненост.