21-годишнo момиче е пострадало сериозно при катастрофата на жп прелеза между гарите "Гавраилово" и "Чинтулово" край Сливен. Момичето пътувало със семейството си в блъснатата от локомотива кола.

Бързият влак от София за Бургас помете лек автомобил на прелез в междугарието Гавраилово-Чинтулово. На прелеза има автоматична сигнализация, която е била изправна и задействана. Независимо от сигнала, колата, в която се е возило семейство от четирима души, се качила на релсите и влакът я е ударил. Управлявал е бащата.

"Да ви кажа честно нищо не видях, нито да светят светофари, нито влак. Една кола ми светна, ако не я бях погледнал щях да се измъкна по-бързо, ами съдба, знам ли. Да си отварят очите на осем. Ако има чалъм и назад да гледат", съветва Доля Петков

В Сливенската болница са приети трима души. Майката и синът са с по-леки наранявания.

"В най-тежко състояние е момиче на 21 години, което е с тежка съчетана травма, в травматичен шок, с опасност за живота, има данни за фрактура на черепни кости и лумбален прешлен. Момичето е настанено в Реанимация на Окръжна болница", каза началникът на Спешното отделение д-р Тодор Суванков. За късмет на пътуващите в колата, влакът я удря странично.
Според локомотивния машинист Атанас Иванов, шофьорът на автомобила е решил да минава прелеза 30-40 метра пред влака.
„За части от секундата става - докато разбереш, че той е решил да минава прелеза и докато го ударим, само имаш време да реагираш, да задействаш спирачката", каза Атанас Иванов.   

„Сигнализацията работеше, ние направихме каквото трябва, задържахме на екстрено положение, спряхме влака, а шофьорът премина през прелеза непозволено. Не можеше да бъде избегнат ударът, влакът се движеше със 100 км/час, а спирачният път е 1000 метра", каза Тодор  Добрев, машинист.

Влакът пристигна в Бургас с час закъснение и с повредено от удара отопление. Според очевидци стъклата на колата са били запотени и най-вероятно шофьорът не е забелязал влака.  Щетите по локомотива не са сериозни, но машината ще бъде откарана в депото за преглед и ремонт. В началото на този месец при подобен инцидент на железопътния прелеза край сливенското село Чинтулово загина млада жена.


Ексклузивни кадри от мястото на инцидента