За пореден път Софийският градски съд не получи исканата графическа част от съдебно-балистичната експертиза по делото срещу Калин Кьосев. Той е обвинен в умишлено убийство на 16-годишната Елеонора Димитрова, в края на януари 2001-ва година.

Съдът назначи ново графическо изследване, което е част от неприетата петорна балистична експертиза. Според съдебния състав, графическото изображение на траекторията на куршума не е адекватно на словесното описание и не отговаря на поставените от съда задачи. В представената графика за 4-ти път са описани само две от трите точки, които очертават пътя на куршума. Защитата на частната обвинителка - майката на Елеонора, Калинка Борисова, обясни, че това са подробности.

"Тези скици са непълни, това не е ужасна тайна. Само Господ е съвършен, биха могли да го направят и предния път", посочи Марин Марински, защита на частното обвинение.

Съдът изслуша и другата съдебно-медицинска експертиза, която трябваше да отговори дали деформациите по куршума могат да се причинят от преминаването през тялото на момичето и стъклото на автомобила. Според документа, по куршума не са намерени биологични следи от реброто на Елеонора. Експертизата беше приета. Майката на момичето заяви, че наказанието за извършителя ще бъде малко справедливо.

Попитана какво означава това, тя отговори: "Значи, каквато и присъда да се даде за такова нещо, тя няма да е достатъчна."

Делото ще продължи през април.