Индийските стоки сe превърнаха в едни от най-желаните коледни подаръци.

От двете страни на Атлантическия океан хит сред коледните покупки са всякакви стоки, идващи от страната на подправките. Дрехи, чанти, копринени кърпички и дори поставки за бутилки вино се харчат като топъл хляб. Цените на различните артикули варират от 1 до 100 долара. Въпреки това интересът към индийските стоки е небивал.

Големите вериги магазини като "Хародс", "Блумингсдейлс" и "Нордсторм" са се ориентирали своевременно към нуждите на пазара и са направили големи поръчки на желаните продукти.

"През последното тримесечие износът се е увеличил с около 30%-35%. Разбира се, нашите стоки са търсени целогодишно и се купуват независимо от сезона. Причината за рязкото увеличение на износа се дължи на факта, че има редица стоки, чието потребление скача по време на коледно-новогодишните празници", посочи Субаш Митал, вицепрезидент на Федерацията на индийските износители.

Индийската продукция обаче се изправя пред сериозната конкуренция в лицето на евтините китайски стоки.

Кой ще излезе победител от източната битка за западните пазари ще покажат финансовите отчети. След като мине празникът, разбира се.