Ръководителката на отдела отглежда разсада за цветята сама в дома си и заедно с осем служители поддържа осем декара градинки в града.

Преди 7 години Алина Ушева била назначена за технически ръководител на отдел "Озеленяване" в община Златоград. Била завършила Техникум по архитектура, но нищо не разбирала от цветя и започнала да учи от книгите. По нейна идея общината решила да купи разсад и да засади цветя в центъра. Оказало се непосилно скъпо начинание. Затова Алина направила оранжерия в дома си.

"Имам домашна оранжерия. Малка ми е оранжерията и там си отглеждам разсада. Но по-интересното е след това. Значи, едно от предимствата е, че няма превоз. Едно време идваше наведнъж разсадът и трябваше моментално да се засади за 1-2 дни. Сега например такива проблеми няма, защото може поетапно да се засее", обясни Алина Ушева, технически ръководител "Озеленяване" в община Златоград.

Благодарение на Алина и екипа й от 8 души отношението на съгражданите й към градинките се променило.

"Златоградчани вече свикнаха с красиви цветни площи, с хубави градинки, вече научиха се да пазят, да ценят и много се радват", коментира Алина.

Дори сега през септември нейните цветя изглеждат свежи. Тайната според нея е да се поливат и да се отнасяш към тях с много любов.