Тук в подножието на Айфеловата кула, на Марсово поле, са изложени 60 сателитни снимки на Земята от Космоса. Изложбата под открито небе се нарича "Да открием Земята и да я защитим". Целта й е да напомни на хората, че Земята е много красиво място, но е застрашена от поведението на човека.

Снимките са събирани и обработвани в продължение на 14 години от френския изследователски институт "Планет Обзървър". Те показват най-красивите райони от нашата планета, които са силно замърсени. От сателитните снимки личи, че кораловите рифове се рушат, а водата в Аралско море все повече намалява. Изсичането на горите превръща огромни пространства в пустини, озоновата дупка отново е започнала да се разширява. Край Айфеловата кула всеки ден минават хиляди туристи, които се спират, за да разгледат сателитните снимки.
"Фантастично е! Харесвам географията и тук виждам много красиви пейзажи. Но хората трябва да обичат и пазят Земята, а не да я замърсяват и разрушават", казва Тум Пин Онг от Малайзия.

"Много е интересно! Още съм смаяна от гледката на Айфеловата кула, но и изложбата е впечатляваща!", споделя Хелън Мосли от Великобритания.

"Тук е показано какво хората причиняват на природата днес. Но не знаем как ще стане след 50 години и дали изобщо ще можем да живеем по местата, които виждаме на снимките", споделя Антон Фишер - Германия.

Изложбата край Айфеловата кула ще продължи до ноември.