Над 600 цивилни са убити в столицата на Либерия, през последните няколко дни в боеве между бунтовниците и правителствените войски. Това съобщи за медиите либерийският министър на отбраната Даниел Чи.

Тази вечер бунтовниците, които искат да свалят от власт президента Чарлз Тейлър, отказаха да подпишат споразумението за мир, изготвено от посредници от Западна Африка, съобщи "Франс прес".

Според "Франс прес" цивилните жертви от боевете в града са дори 700 души. Хуманитарни работници обаче смятат, че загиналите са около 100.

Днес в Монровия отново е имало сражения и стрелба с минохвъргачки. Поне десет взрива са се чули в дипломатическия квартал.

Разярени либерийци струпали телата на мъртви граждани пред американското посолство в знак на протест, че САЩ все още не изпращат свои части. Агенция "Ройтерс" цитира изявление на Държавния департамент, че в Либерия трябва да се намесят страните от Западна Африка.

Войната между бившия бунтовнически лидер и днешен държавен глава Чарлз Тейлър и сегашните бунтовници се основава на племенни вражди, довели до гражданска война от средата на 90-те години на 20-и век.