Правителството ни работи не под диктат, а само водено от националните интереси. Това каза вицепремиерът Цветан Цветанов в отговор на журналисти дали кабинетът ще се съобрази с исканията на "Синята коалиция" за подкрепа в предстоящия вот на доверие в парламента. Ние сме зависими само от българските избиратели, а не от други политически партии, заяви той.

Още от вчера се знае, че премиерът предлага да се иска гласуване на вот на доверие на правителството за цялостната политика, каза още Цветанов. Премиерът ясно и категорично е заявявал своята позиция. Спечелихме изборите през 2009 година в тежка обстановка за страната. Поехме риска да направим правителство на малцинството само водени от интереса на държавата, припомни той.  

Страната ни не се нуждае от това, което наблюдаваме сега в публичното пространство. Тази тема трябва да бъде изговорена в парламента и да можем да говорим за политиките, които реализира
правителството. Това са европейските програми по инфраструктурните проекти, това което се прави по темата на "Сигурност и обществен ред", финансова стабилност и икономика, земеделие", заяви Цветанов.

Към настоящия момент не може да се каже категорично дали става дума за изтичане на информация от МВР, каза Цветанов по повод скандала с разпространите телефонни записи. Първо трябва да мине експертизата, която да провери дали записите са истински или монтирани и как са правени, каза той.

Докато не излезе експертизата дали са автентични записите на телефонните разговори не може да се правят категорични заключения, коментира вицепремиерът. Обезпокоително е това, което се случва, но правим всичко възможно в сектор сигурност за ограничаване на изтичане на информация, допълни той.