Тази нощ в дома си, на 73-годишна възраст, почина джаз музикантът Людмил Георгиев. Той е един от основателите на оркестър "София" и солист в Биг-бенда на Българското национално радио.

Людмил Георгиев е роден в София на 31 март 1930 г. На 16-годишна възраст създава първия джазов оркестър в България - "Джазът на младите". Пратен е в трудов лагер заради "свирене на американска музика". През 1953 г. постъпва в "Джазът на оптимистите", където остава до 1964 г.
Същата година е един от основателите на оркестър "София" и негов ръководител. Дълго време работи в чужбина, пътува в Европа, Америка, Азия.

От 1994 г. Людмил Георгиев е президент на Българското джаз общество. Автор е на няколко музикални албума, издал е книгите "Звезди на джаза", "Гласове на джаза", "История в синкопи" - статии, спомени и интервюта с видни български и чужди джазмузиканти.

Людмил Георгиев е носител на орден "Стара планина" - първа степен, за заслуги в българското музикално изкуство като музикант, автор на книги, популяризатор на джаза и педагог.