Сега състезанието най-после стигна до Индия, благодарение на неговия организатор - готвачът и собственик на ресторант Томи Миа, който работи и живее в Шотландия.

Конкурсът, организиран от Томи Миа, е най-популярният и уважаван в цяла Великобритания. Победителят в него става милионер само за една нощ. Въпреки че това е състезание за приготвяне на индийски блюда, досега то не е напускало пределите на кралството. Според организаторите решението част от конкурса да бъде проведен за първи път в Индия ще има положителен ефект за страната.

Шиам Лонгани, 27-годишен готвач от легендарния ресторант "Тадж Махал" в Бомбай, стана победител в квалификациите, проведени в азиатската страна. Той ще се присъедини към другите седем финалисти, всички определени както досега в Лондон.

Организаторът Томи Миа, който бе главен готвач на празненството по случай 50-годишнината на бившия премиер Джон Мейджър, смята, че провеждането на квалификационен кръг в Индия е правилно решение. Затова той поема всички разноски на индийския претендент.

Финалът тази година ще се състои на 21 февруари в Единбъро. Днешният победител от Индия ще пристигне с полет на "Бритиш Еърлайнс" и ще бъде настанен в петзвезден хотел.

Осмината финалисти се определят след много квалификационни турнири, в които участват над пет хиляди претенденти - от професионални готвачи до домакини. Наградата, която се дава на победителя е едва 1000 паунда, но славата на готвача и на ресторанта, в който работи, водят до милионни печалби.