След четири дни местните власти ще уточнят колко точно са българите в групата и с какви документи пребивават във Франция.

Българските дипломати в Париж са внесли нота във френското министерство на външните работи, с която искат да бъдат уточнени детайлите около групата в Бордо.

България пита Франция колко са българите, кои от тях са с нередовни документи, ако има такива, и какво ще предприемат френските власти от тук нататък.

"Предложихме, спрямо действащите двустранни документи, да пристъпим към решение на този хуманитарен случай и той да не се преекспонира в медиите", каза по телефона за Би Ти Ви Марин Райков.

Българските дипломати са разговаряли с местните власти в Бордо. Поискали са и съдействие, за да може да българският консул да се запознае със случая на място.

"Сред чуждите граждани има българи, но броят им не е установен. Беше ни казано, че те разговарят на турски. Но там не е правена полицейска проверка и затова все още не е ясно колко са българите", уточни посланикът ни в Париж.

Властите от Бордо са уверили дипломатите, че гледат на случая като на хуманитарен и битов, като са започнали да облекчават условията на живот на чуждата група.