От днес най-малкото дете и единствена дъщеря на българския премиер Симеон Сакскобургготски, Калина, е законна съпруга на Китин Муньос. Двамата сложиха брачните си халки на официална церемония в "Царска Бистрица" в курорта "Боровец". На сватбата днес дойдоха над двеста чуждестранни гости и членове на кралски фамилии.

Малко след 11 часа, автобусите с официалните гости пристигнаха в "Царска Бистрица". Сред тях бяха испанската инфанта Кристина, мароканската принцеса Лала Хасна, представители на кралски фамилии, повечето на възраст, близка до тази на булката. За венчавката в Боровец" пристигнаха и двама пътешественици и изследователи - приятели на младоженеца.

Задният вход на двореца в "Царска Бистрица" напомняше за модно дефиле. Въпреки студеното, но слънчево време, всички бяха елегантни в сатен, дантела и коприна.

Лично премиерът излезе да приеме поздрава на хористите от Самоков, които дойдоха по собствена инициатива, за да поздравят младото семейство. Бащата на булката пя заедно с тях. На сватбата се събра цялото семейство на Симеон Сакскобурготски.

Калина и Китин Муньос бяха венчани от епископ Георги Йовчев в специално издигнатата шатра. Церемонията бе на български език, а младоженците казаха своето "Да" на испански. Отец Йовчев подари на младото семейство броеници, благословени от папа Йоан Павел Втори. От правителството Калина и Китин получиха общ подарък - иконостас. Всички министри и депутати им пожелаха любов, здраве и щастлив семеен живот, а лидерът на ДПС Ахмет Доган добави пожеланието да имат много деца и да се връщат често в България.

Меденият месец на младоженците ще включва обиколка из България.

Игуменът на Рилския манастир, дядо Йоан, благослови княгиня Калина и Китин Муньос в православния храм "Преображение Господне" в "Боровец". Те отидоха в църквата веднага, след като бяха обявени за съпруг и съпруга. Калина и Китин Муньос бяха благословени от православен духовник. Подобен ритуал се прави за пръв път у нас.

Калина раздаде цветовете от сватбения си букет на хората, които се бяха събрали, за да я поздравят. Сватбата на Калина и Китин завърши със семейна снимка пред двореца "Царска Бистрица".