
Четири цели животни се пекоха почти 24 часа на огромни шишове пред парижката гара "Монпарнас". Всичко това се развиваше под зорките погледи на членове на Федерацията на месопреработвателите от столицата и региона. Над хиляда души се спряха край гигантското барбекю, привлечени от апетитната миризма. Те получиха порция печено и чаша вино.
Събитието бе организирано точно преди британската говежда пържола да се завърне на френския пазар след шестгодишно отсъствие. То бе причинено от забраната, която Франция наложи на вноса на британско говеждо, заради опасения от болестта "луда крава". След дълга съпротива, в началото на октомври, Париж най-после отстъпи на натиска на Европейския съюз и обеща да премахне забраната. Брюксел направи това още преди 3 години. Страхът от заразяване с човешкия вариант на болестта "луда крава" имаше тежки последствия и за френските производители. Паниката принуди мнозина напълно да изключат говеждото от своето меню.