Поради големи снегонавявания е затворен за движение пътят Загражден - Белица в община Баните, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР в Смолян. Остава в сила ограничението за движение с вериги, без ремаркета или полуремаркета през проходите Рожен, Превала, Пампорово и Печинско.  Не се допуска преминаване на товарни автомобили с ремаркета или полуремаркета  по участъците Батак- Доспат и Доспат-Гоце Делчев.

Снежната покривка в района на Рожен достигна 107 см, а на вр.Снежанка в Пампорово- 210 см.

Поради падналия през нощта нов сняг и навяванията, обстановката по пътищата в монтанско е усложнена, но не е бедствена, съобщиха от "Гражданска защита" в Монтана. Снежната покривка в региона е от 32 до 44 сантиметра, новият сняг е 10-15 сантиметра. Всички машини на пътните служби почистват и опесъчават шосетата.

Към момента пътищата в региона са проходими при зимни условия. От 3 часа тази сутрин  е бил затворен за движение пътят от Лом през село Мокреш до град Вълчедръм и село Септемврийци. Причина за затварянето е навяване на преспи на пътното платно. Към 8 часа е отворен за движение участъка от Лом до Вълчедръм. В момента продължава работата по разчистването на участъка до село Септемврийци.

Заради навявания през нощта е бил затворен за тежкотоварни автомобили участъка от пътя Монтана - Видин от Монтана до село Смирненски в община Брусарци. Към момента тежкотоварните автомобили се пропускат по пътя но само с вериги.

В старопланинския проход Петрохан снежната покривка е 44 сантиметра, автомобилите могат да се движат само с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета. В Монтанско няма селища без ток, вода или телефонна връзка.