ГЕРМАНИЯ
Половин милион души участваха в първомайски демонстрации из цяла Германия.
Още през нощта в Германия се стигна до кръвопролития. В Берлин бяха ранени над 80 полицаи, а 30 демонстранти са арестувани при схватка между силите на реда и младежи. Вандалите разбиваха витрини на магазини и палеха автомобили. Силите на реда използваха водни струи и сълзотворен газ срещу протестиращите. Безредиците започнаха, когато група от около 500 анархисти запали голям огън и замеря с камъни и бутилки пожарникарите. Една жена е тежко ранена.

ВЕЛИКОБРИТАНИЯ
Шумни протести парализираха движението в центъра на Лондон. Първомайските демонстрации започнаха с мирно шествие на около 200 мотоциклетисти, които издигнаха лозунги за защита на околната среда. Около 6 хиляди полицаи бяха мобилизирани за опазването на реда в британската столица.

РУСИЯ
С многолюдни митинги руснаците отбелязаха Деня на труда. Големите руски градове бяха заляти от шествия, организирани от профсъюзите и прокремълските партии. На контрадемонстрация в Москва пък лидерът на комунистите Генадий Зюганов поиска оставката на правителството.

ЮЖНА КОРЕЯ
Над десет хиляди южнокорейци протестираха в Сеул. Гневът им беше насочен главно срещу покупката на автомобилната фирма "Деу" от "Дженеръл Мотърс". Вчера американската компания получи 42 процента от акциите срещу 251 милиона долара в брой. Демонстрантите настояха и за по-добри условия на труд.

АВСТРАЛИЯ
В Сидни при сблъсъци с полицията бяха арестувани няколко десетки демонстранти, обявили се против центровете за задържане на имигранти. Около 500 души се опитаха да блокират достъпа до фирма, която ръководи центрове за настаняване на чужденци, търсещи убежище в Австралия. Демонстрантите протестираха срещу нехуманното отношение към бежанците.