Той е живял със семейството си в Лион, Франция. В същото време, полицията в Германия задържа мъж по подозрение, че има връзка с инцидента в Тунис, след засечен негов телефонен разговор. Броят на жертвите при експлозията вече достигна 15, сред които 10 германски туристи.

Според германската полиция, става въпрос за атентат, а не за злополука, както смятат тунизийските власти. Подозренията се засилват от факта, че отговорността бе поета от организацията на Осама бен Ладен - "Ал Кайда".

В изявление публикувано в излизащ в Лондон арабски вестник се казва, че самоубийствената атака е в отговор на израелските престъпления срещу палестинския народ. Нова светлина върху случая хвърлиха две оцелели при взрива жени, които днес заявиха за "Франс прес", че цистерната не се е блъснала в синагогата, а е била пакрирана край нея.

Междувременно, във Франкфурт започна най-големият процес по обвинения в тероризъм от атентатите срещу Съединените щати насам. Петимата обвиняеми -всичките алжирци - са заподозрени във връзки с "Ал Кайда". Нито един от тях обаче няма доказана връзка с атаките от 11 септември. Срещу всичките е повдигнато обвинение, че принадлежат към терористична организация и са били обучавани в тренировъчни лагери в Афганистан. Четирима са обвинени в планиране на бомбен атентат на пазар във френския град Страсбург в края на 2000-та година. При обиска на жилищата им във Франфурт била намерена техника за производство на експлозиви, както и любителски видеозапис на пазара в Страсбург. Зад кадър се чувал глас да казва: "Всички ще отидете в ада, с Божията воля".