Според Радев сигналите до Никола Филчев и Върховната касационна прокуратура за нарушения по служба са несъстоятелни.

Милен Велчев обяви, че предшественикът му е укрил споразумението с "Уникредито италиано" и "Алианц" във връзка с удължаването на живота на Банковата консолидационна компания. Според Муравей Радев документацията за покупката на "Булбанк" винаги е била в архива на Банковата консолидационна компания, приватизацията е била извършена прозрачно и още:

"Цената беше завишена с 10 милиона евро", заяви бившият министър на финансите Муравей Радев.

Второто обвинение е за нарушаване на Закона за обществените поръчки. За доставката на защитена хартия е избрана не първата фирма в класацията след конкурса, а шестата. Муравей Радев мотивира решението си с негативен сигнал от финансовото разузнаване, базиран на сведения от НСБОП.

"Само един камион да бъде вкаран контрабандно с такава хартия, това представлява огромно количество фалшиви бинго талони и огромни загуби за бюджета", поясни Муравей Радев. 

Третият сигнал за нарушение по служба е за отпускане на 330 млн. лв. за допълнителната инвестиционна програма. Бившият финансов министър обясни, че решението е на Министерския съвет, а не самолично. Парите са били изразходвани за водоснабдяване на населени места и за ремонт и строителство на пътища.

Радев коментира обвиненията, като опит да се пренасочи общественото внимание от погазването на Закона за обществените поръчки при сключването на договора с "Краун Ейджънтс".