Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов се е осведомил за здравословното състояние на изпратените в Русия български пожарникари при телефонен разговор с техния ръководител - гл. инспектор Валентин Ангелов. Това съобщиха от МВР.

Пожарникарите ни продължават да се борят с огнената стихия край градовете Ногинск и Лукино-Дулево. Очаква се до края на деня огнеборците да овладеят ситуацията в поверените им райони и да получат нови задачи от ръководството на кризисния щаб.

Българските пожарникари са разделени на три основни групи. Първата - под прякото ръководство на гл. инспектор Валентин Ангелов, участва в ликвидирането на пожар в иглолистна гора и торф между градовете Ногинск и Елктроугъл.

Втората група от седемнадесет пожарникари, под ръководството на инспектор Тихомир Нинов, участва в ликвидирането на горски пожар край с. Воскресенское. Сформирани са групи, които с цистерни вода обхождат района и доизгасяват отделни огнища.

Третата група - под ръкововството на гл. инспектор Кирил Кирилов, продължава да гаси горски низов пожар между град Лукино-Дулево и с. Язвище.

Посланикът ни в Русия Пламен Грозданов е посетил вчера българските пожарникари, за да се информира за условията на работа и на живот на нашите доброволни екипи.