Инфекциозното отделение в хасковската болница е полуразрушено заради незавършен ремонт. Отделението работи с половината си капацитет, а при по-голям наплив се налага пациентите да лежат в стаи, в които се стичат отпадни води.

Още в началото на миналата година здравното министерство отпуска половин милион лева за ремонт на инфекциозното отделение в Хасково.

Скоро след това обаче идва кризата, сменя се и правителството.

През ноември 2009-та е сменено и ръководството на болницата. Новите шефове искат да видят какво е направено с половин милион. Резултатът е ужасяващ.

”Като разграден двор сме, през които врати може да се влезе и да се излезе. На горния етаж пациентите бяха с една-две тоалетни и две чешмички със студена вода и отворени дупки на пода в стаите, които ги запушвахме с картони”, заяви д-р Хубенов, началник на инфекциозно отделение.

Оказва се, че освен това 100 хиляди лева от отпуснатите пари липсват. По документи парите не са преведени на фирмата-изпълнител.

Бившият директор на болницата твърди, че един мениджър трябва да е луд да държи свободни пари, когато е притискан от дългове.

И докато бившето и настоящото ръководство спорят, фирмата изпълнител твърди, че е готова да завърши ремонта дори плащането да се забави. Оказва се обаче, че не липсата на пари спира ремонта, а липсата на строително разрешително.

Полуразрушеното отделение дискредитира болницата в Хасково, категорични са всички страни. Хората бягат от лечебното заведение, а най-натовареното отделение се превръща в място, където по думите на един лекар "и вирусите ги е страх да влизат".