1 USD
1.83543 BGN
Петрол
Bitcoin
$62,361.5

САЩ и Китай притискат Европа да се справи с дълговата си криза

Свят
 

Опасенията за проблеми привлякоха вниманието на участниците в заседанията на МВФ и Световната банка

САЩ и Китай засилват натиска върху Европа да овладее дълговата криза преди рисковете, произтичащи от нея, да доведат до банкови сривове и да тласнат световната икономика в опустошителна рецесия, предаде Ройтерс.

Отправяйки най-изразителното си предупреждение от избухването на кризата, американският министър на финансите Тимъти Гайтнър заяви, че е време Европейската централна банка да се намери и да поеме централната роля в овладяване на кризисните процеси.

Предупреждението на Гайтнър бе повторено от гуверньорът на централната банка на Китай Чжоу Сяочуан, който обаче допълни завоалирано, че страните с голям дефицит като САЩ също трябва да действат отговорно.

Под натиска на скептично настроените пазари световните икономически сили днес се опитаха да очертаят пътища, които да не допуснат дълговата криза да излезе извън контрол, отбелязва Асошиейтед прес.

Опасенията за финансовите проблеми на еврозоната привлякоха вниманието на участниците в заседанията на МВФ и Световната банка, които провеждат редовните си срещи в Ню Йорк. 

Последни публикации

Бизнес Видео Подкаст

Свързани статии

Галерии