Сблъсъкът продължи час и половина, като демонстрантите замеряха силите на реда с яйца и камъни, а полицията отговаряше с гранати със сълзотворен газ.

Гневът на болничните работници бе предизвикан от нежеланието на правителството да приеме техните искания за 35-часовата работна седмица.
Медиците от три синдикални организации настояват съкращаването на работната седмица да бъде обвързано със създаване на 80 000 работни места. По-рано кабинетът на социалиста Лионел Жоспен подписа споразумение с един по-малък синдикат за 45 000 работни места.
Няколко десетки демонстранти се отделиха от днешното протестно шествие на близо 6 хиляди медицински служители и се сбиха с частите за борба с безредиците. Те се опитаха да преодолеят загражденията пред Министерството на здравеопазването, но полицията ги отблъсна.

Здравният министър Бернар Кушнер съобщи, че са ранени 11 полицаи, двама от които сериозно. Кушнер е един от основателите на организацията "Лекари без граници".
Ако правителството не приеме исканията им, медицинските работници ще стачкуват през почивните дни под лозунга "Уикенд без лекари".