Инцидентът е станал в неделя, само 2 дни след трагедията в град Лагос, когато пожар предизвика серия от мощни експлозии във военен склад. По последни данни загиналите там са над 700 души.

Броят на жертвите вероятно ще продължи да се увеличава, смятат работниците от Червения кръст. По техни изчисления общо 1 150 души от квартала са изчезнали. Те са в неизвестност от неделя вечерта, когато серия експлозии в предградие на Лагос уби няколко десетки души. Повече от 600 жители на квартала се удавиха в блатист канал близо до мястото на трагедията, когато са тръгнали да бягат панически.
Хиляди жители на предградието са без домове. Червеният кръст досега е върнал на родителите им 3 500 деца.
Правителството отпусна помощ от 2 милиона и 600 хиляди долара за пострадалите. Много от оцелелите сгради са опасни за живеене. В квартала няма електричество, вода и хората гладуват. Повечето от тях преживяват благодарение на помощите на Червения кръст.

Досега президентът Олусегун Обасанджо още не е посетил мястото на трагедията. Разгневени жители на квартала се нахвърлиха срещу колата на вицепрезидента, който днес разгледа пораженията от експлозиите без да поиска да разговаря с пострадалите или спасителните екипи.