С плодов сладолед и в 2-метрови басейни мечките в Белица ще се разхлаждат в жегата това лято, съобщи Агенция “Фокус”, като се позова на Васил Мадолев, ръководител на екип в парка за танцуващи мечки „Четири лапи” край Белица. Заради високите температури водата в 7-те басейна се подменя ежеседмично.

Засега мецаните няма да бъдат подлагани на специална лятна диета. „Дневното меню” на мечките се определя в зависимост от сезона, обясни Васил Мадолев. Месечната дажба на всяка мечка е около 10 килограма плодове и зеленчуци и два хляба, като два пъти в седмицата менюто им включва пиле и риба.

През септември животните ще преминат през традиционния годишен медицински преглед.

Въпреки лошата пътна инфраструктура и почти разрушения път до резервата за танцуващи мечки „Четири лапи” край Белица, интересът на туристите е много голям, а посещенията през летните месеци се увеличават. По думите на Мадолев, изключително тревожен е фактът, че след като веднъж вече са посетили парка, туристите не се връщат отново заради лошия път от Белица до парка. В момента процедурата по възлагане на обществена поръчка на ремонта на пътя временно е спряна поради обжалване пред съда. Общата дължина на пътя е 11 километра, за възстановяването му вече са отпуснати 5 млн.лева.