Светлин Танчев е депозирал оставката си като председател на комисията по еврофондовете в деловодството на парламента. Това съобщи вицепремиерът Цветан Цветанов след заседание на парламентарната група на ГЕРБ. Оставка като заместник-председател на здравната комисия ще подаде и Пламен Цеков.

Двамата депутати бяха замесени в скандал, с публикуван в Държавен вестник лобистки текст от закон, който разрешаваше използването на наркотичните средства в рекламите.

„Г-н Цеков изказа неговото мнение и ние се солидаризираме с него, той е изключително честен човек, но това което се натрупа като негативи и коментари, по-добре е за партията да се вземе това политическо решение”, каза Цветан Цветанов.

От днес всеки спорен текст от закон ще бъде обсъждан и приеман от Изпълнителната комисия на ГЕРБ и едва след това ще бъде гледан в ресорните комисии в парламента. Според Цветанов така ще бъдат пресечени нови опити за лобизъм от страна на депутатите.

Анастас Анастасов ще бъде предложен за заместник-председател на парламента, решиха още от ГЕРБ, за да попълнят овакантения от Лъчезар Иванов пост. Миналата седмица Иванов подаде оставка заради опит за натиск върху журналист.