Две момчета с в тежко състояние след пътен инцидент миналата събота край Горни Богров. Христо Стоянов и Рашко Моллов са блъснати от актьора Валери Йорданов.

Симона Моллова, майка на Рашко коментира състоянието на младежите и медийния шум около случката: "Момчето (Рашо - бел. ред.) е преминало една успешна операция, но има проблем със сърцето от удара, качва кръвно, но няма опасност за живота към този момент.

Другото момче е в много тежко състояние, на командно дишане. Лекарите направиха чудо, но понеже е изваден далакът и половината панкреас и е шит черния дроб, организмът все още не може да работи. Дано да е добър Господ.

Петнадесет души, свидетели, потвърждават, че той (Валери Йорданов - бел ред.) е слязъл от колата и е казал: "Аз заспах, какво направих, виновен съм". После версиите се сменят. Големият скандал ескалира, когато бащата на господин Йорданов е казал: "Вие още малко ще го изкарате, че е влязъл вътре (гумаджийницата, където е мястото на инцидента - бел.ред.). Искате ли да вдигна телефона и тук да се напълни с мутри".

Валери Йорданов отрича това да е вярно. 29 май е най-трагичният ден в живота ми и живота на три семейства, заяви той. "Бях посъветван от колеги, от приятели и от юристи да не се явявам, да не говоря, защото си има следствие и то ще докаже всичко. Но съм тук, за да покажа, че не бягам, няма от какво да бягам. Какво точно се случи ще кажа в ефир, защото не ме интересува финалът на следствието, тази история аз щях да я разкажа и на майките и на синовете, ежечасно се моля те да се оправят.

Прибираме се от парк с жена ми и детето, наближавам завой, виждам ограничение 40, шегувам се нещо с жена ми, не помня какво съм казал и в следващия момент – черно. Аз знам какво е станало, но ме съветваха да не го казвам. Знам, че съм намалил скоростта, знам, че съм спазил ограничението, защото натиснах спирачката, влязох в завоя – черно. Събуди ме писъкът на жена ми. Затова казах: "Аз заспах". Нарича се хипогликимичен припадък. Има си експерти хора, те ще го уточнят. Аз съм диабетик от 10-годишен. Случвало ми се е три или четири пъти това нещо, но никога в такава ситуация", обясни своята гледна точка актьорът.

Целия разговор чуй в прикачения видеофайл.