За пети и последен път от началото на мандата си, президентът Петър Стоянов покани студентите на "Дондуков" 2, ден преди техния празник.

Президентът Стоянов и съпругата му Антонина посрещнаха студентите на парадния вход на администрацията.
Стоянов обясни, че кани студентите, защото на тяхната възраст не е имал възможност да минава на повече от 5 метра от стените на такива институции.

“В тази зала където се взимат важни решения да стоят портретите на най-големите българи. Хората които са дали най-много на българската история. мисля че това е добра традиция, дай боже да продължи след изтичането на моя мандат”, каза Стоянов.

На президентския стол, за първи път имаше и чуждестранно присъствие. Поради липсата на студентски празник в Китай сред най-нетърпеливите бяха студенти от Пекин.

Китайката Чен Ин взе специалната награда за най- добра президентска реч на тема "България - бъдеще сега". Първа награда - работа по специалността получи Вера Илиева, която учи "Българска филология". Тя впечатли журито с думите, че единсвеното, което имат българите е тяхното настояще.

Накрая президентът Стоянов пожела на празнуващите студенти да бъдат поколението, което ще скъси разстоянието между добрите пожелания и добрите резултати.