Това е публикувано на 27 ноември в израелското електронно издание “Israel Business Arena”, което е електронна английска версия на израелския финансов ежедневник “Globes”.

Първоначалния вариант на обвинителния акт все още не е предоставен в прокуратурата, въпреки че прокурори участват в разследването. Неназовани източници са съобщили на “Globes”, че в акта се посочват имената на Чорни, на неговия партньор и представител Зеев Ром, и на Гад Зееви.
В него фигурират също така и имената на двама адвокати по сделката - Михаел Комисар, който е представлявал Зееви, и Петер Гад Нашиц, който е представлявал Чорни.

В същото време източниците са съобщили на “Globes”, че полицията не разполага с ясни доказателства по основното обвинение срещу Зееви, а именно, че е извършил измама по отношение на Министерството на комуникациите, когато е купил 20% от “Безек”.

Председателят на "Група Леваев", господин Леваев, заяви днес в Тел Авив, че непоколебимо вярва в българската икономика и е твърдо убеден, че в бъдеще ще вземе участие в инвестирането на крупни пректи в страната.

"Започнахме работа по сделката "Мобилтел", заяви Леваев, "тъй като видяхме в лицето на фирмата перспективна организация с изградена стратегическа линия, а също така, понеже дадената сделка би се явила интегрално продължение на дейността на групата в областта на телекомуникацията."

Известно е, че сделката "Мобилтел" е сложна и окончателното й сключване зависи от изпълнението на няколко предварителни условия. Независимо от дългия период на време, изтекъл от момента, в който г-н Леваев заяви за намерението си да придобие фирмата, някои от споменатите горе условия останаха неизпълнени.

Във връзка със споменатото и по съгласование с продавачите, "Група Леваев" взе решение да прекрати всякакави действия, свързани със сключването на сделката.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за Android и iOS!

Бъдете с нас и във Facebook и Instagram!