Над 100 изпълнители на седем сцени, яка музика, купон под открито небе на плажа и много млади хора на едно място. Само седмица остава до провеждащия се за трета поредна година Spirit of Burgas.

Музикалното събитие, спечелило награда през януари тази година по време на Европейските фестивални награди, ще се проведе в Бургас на централния плаж. Уникалният по рода си фестивал събира едновременно почитатели на няколко музикални стила - рок, джаз, етно, ска, техно, транс и още много други. 13,14 и 15 август са дните, в които "духът на Бургас" ще накара хилядите фенове, дошли да видят любимите си групи, наистина да избухнат в екстаз.

В петък "чудото" The Prodigy ще зарадва родните фенове със своята смесица от стилове. Не напразно те избират името на групата, тъй като стилът, който налагат е доста предизвикателен и характерен. Те са една от най-известните групи в края на 20 век и имат милиони почитатели по целия свят.

Gorillaz пък ще ни предложат уникално музикално и светлинно шоу, а песните им ще бъдат ремиксирани от DJ Kofi. С какво ще ни изненада този път групата с нетърпение очакваме да видим в неделя, когато ще забият те.

Други от по-известни групи, които ще свирят на сцените у нас са Unkle, Apollo 440, Everlast и DJ Shadow. Групата Unkle се обединяват с режисьора Пол Андрю и създават музикален късометражен филм от три части, който разказва историята на една млада румънка и засяга много неудобни теми.

На фестивала ще свирят и много от родните групи. Gravity Co, D2 и Остава може да видим в трите поредни дни на голямата сцена.

Spirit Of Burgas 2010 ни гарантира едно музикално изживяване, което гордо ще утвърди България като държава, в която фестивалите, макар и нови, стават все по-популярни и обширни. А какво е лятото без хубава музика и добро настроение. Усмихнете се и се забавлявайте!!!