„Кренвирши не даваме. Забележки към каймата, да има, ние се стараем по всякакъв начин да печем, не пържим, пилетата също - някой път са много хубави, някой път – не”, каза Снежана Рабачка, готвач.
Според директора на детската градина Антоанета Григорова обаче не цената определя качеството
„Как съдим ние за качеството на храната, дали съответната храна след приготвянето става вкусна, как децата я възприемат, дали ако варим зърнени храни, дали увират добре продуктите, които са от млечен, от растителен произход сирене, кашкавал след приготвянето. Какъв е техният краен продукт, дали се разнасят или остават цялостно, това е за нас качеството”, коментира Антоанета Григорова.
Вариантът децата да се хранят с по-качествени продукти ръководството на детската градина приема със съмнения. Според Григорова, дори родителите да са съгласни, това не означава автоматично, че детската кухня ще стане петзвездна. Подобно е и мнението на майките.
„Ако контролните органи гарантират, че храната, която наистина е по-скъпа и е по-качествена, нямам нищо против, защото качествената храна гарантира здравето на нашите деца”, смята Даниела Арнаудова, родител.
Дали храната в тази детска градина освен евтина е и качествена ще стане ясно след приключването на проверките, които стартират от 15-ти септември.