Според Михайлова е важно да се знае, дали държавата може да гарантира вътрешната си сигурност, когато се говори за ефикасност срещу международния тероризъм.

Попитана какво според нея трябва да направи правителството в борбата срещу престъпността, Надежда Михайлова посочи: "Да махне съмненията за връзки и политически чадър над сенчести групировки."

Помолена да назове конкретни имена, синята лидерка заяви: "Вие си спомняте, че преди време имаше мистериозен доклад на МВР, който не видя бял свят и засягаше именно тази тема."

На въпрос дали смята, че не са отпаднали съмненията от Милен Велчев и депутатите, Михайлова отговори така: "Правителството трябва да излезе с много ясен доклад за връзките, ако има такива, между политици и групировки."

В отговор на въпроса какви са причините босовете на организираната престъпност да са на свобода, както смята американският посланик, премиерът Симеон Сакскобургготски каза: "Живеем всички в тази страна, мисля, че можем да си отговорим по най-различен начин, важното е да се действа. И резултатите, разбира се."

Според БСП борбата с престъпността има нужда от по-добра координация.

"Необходимост от по-добра координация, ако трябва и от нова институция между органите, които се занимават с предсъдебно разследване и производство на криминалните дела, най-вече в сферата с организираната престъпност", посочи лидерът на БСП Сергей Станишев.

Министърът на МВР Георги Петканов не отговори на въпроса ще има ли рокади в НСБОП. Попитан какво ще работи генерал Васил Василев, министър Пеканов каза: "Престижна, държавна работа."