Майкъл Джексън очаква да бъде обвинен в педофилия и сексуален тормоз още тази седмица. Поп-идолът беше арестуван на 20 ноември. В момента той е на свобода срещу гаранция от 3 милиона долара.

Обвиненията ще бъдат повдигнати на базата на оплакванията на 12-годишно момче, което е госутвало на Майкъл Джексън в неговото ранчо.

Неприятностите на Майкъл Джексън с правосъдието заради привързаността му към малките момчета са отпреди 10 години. През 1993 година родителите на 13-годишно дете обвиниха звездата в сексуален тормоз, но спорът приключи с извънсъдебно споразумение за няколко десетки милиона долара.

През февруари певецът заяви в телевизионно интервю, че е лягал с 12-годишно момче в едно легло и им е било приятно. Адвокатът на певеца твърди, че сегашните обвинения са безпочвени, защото Майкъл е под 24-часово наблюдение, за да се избегнат всякакви спекулации от този род. Братът на Майкъл - Джърмейн Джексън, обвини полицията в Санта Барбара, че се е държала лошо и е тормозила певеца при неговото арестуване. Певецът се яви сам в полицията два дни след обиска в неговото ранчо "Невърленд" и издаването на заповедта за арест, тъй като не бе в Калифорния. Джърмейн заяви в телевизионно интервю, че има достатъчно доказателства, че Майкъл е бил малтретиран в полицията, но не даде подробности.

От своя страна говорител на службите за сигурност в Санта Барбара опорверга обвиненията с твърдението, че всички полицаи са се държали изключително професионално и дори любезно със звездата. Музикални експерти изказват мнението, че съдебният скандал може да бъде краят на кариерата на затъналия в дългове певец.