Днес ще бъдат оповестени данните от тридневната акция на МВР за задържане на лица, обявени за издирване, и лица с влезли в сила присъди, които не се изпълняват.

"Издирването на престъпниците ще продължи и след този срок, тъй като той е много кратък", каза министърът на вътрешните работи Георги Петканов.

Главният секретар на МВР генерал Бойко Борисов съобщи, че до момента в цялата страна са задържани близо 250 криминално проявени лица. В началото на седмицата ген. Борисов бе извикан да даде обяснения за изказването си пред Би Би Си, че вината за това, че десетки престъпници са на свобода, носи прокуратурата.

Прокуратурата възложи на МВР в срок от три дни да вземе мерки за задържане на престъпниците, които са на свобода. Министерството на вътрешните работи декларира, че ще изпълни безусловно и стриктно всички разпореждания.

Оповестяването на данните от тридневната акция на МВР ще стане в Академията на министерството. Днес там ще бъде направена демонстрация на нов робот за обезвреждане на експлозиви.