Изстрели и през нощта в египетската столица Кайро. Остава неясно обаче кой и по кого е стрелял. Очаква се, след отсъствието на полицията от египетските улици, днес служителите на реда да се върнат по улиците на Кайро. В задачите им ще влиза само охраната на обществения ред. Полицаите няма да възпрепятстват провеждането на демонстрации. Военните ще останат на централния площад "Тахрир". Досега те не пречеха на действията на опозицията, опитваха се единствено да спрат грабежите.

Политическият и бизнес елит на страната вече емигрира. Само вчера в Дубай от Кайро са кацнали 19 частни самолета. Появиха се и съобщения и за спешното напускане на страната на Гамал Мубарак, син на президента и негов най-вероятен приемник. Самият държавен глава обаче направи изявление по телевизията. Хосни Мубарак заяви, че приоритет на сформираното преди дни ново правителство ще е възстановяването на спокойствието и стабилността в страната.

Посолството на Съединените щати в Египет съобщи, че подготвя от днес да евакуация на американските граждани от страната. Канада организира чартърни полети за изтеглянето на гражданите си. Българските власти също обмислят евентуална евакуация на нашите сънародници, ако това стане необходимо. По данни на нашите власти в Египет се намират около 300 българи.

По думите на говорителя на Министерството на външните работи Весела Чернева, засега, евакуация не се налага. За да се обуздаят безредиците и грабежите, властите в Египет увеличиха комендантския час. Сега вече е забранено да се излиза по улиците от три следобед до осем сутринта.