То е направено тази седмица във връзка с първата годишнина от встъпването на президента в длъжност.
Буш регистрира най-високия рейтинг на американски държавен глава от четири десетилетия насам.

Джордж Буш е успял да получи одобрението дори на хора, които са традиционни опоненти на консервативната партия, след мъчителната победа в президентските избори и само за една година в Белия дом. Той прави пробив в общини, които по правило подкрепят демократическата партия и печели 66% одобрение от нейните привърженици. Повече от половината чернокожи също са доволни от неговото управление.

"Година на успехи и прогрес" е оценката, която сам президентът даде за изминалия досега период от мандата му. Оповести я президентският говорител Ари Флайшър.
Той определи атентатите от 11 септември като предизвикателство за президентската способност да брани свободата на нацията, а последвалите събития като безспорна и напълно целесъобразна реакция на Вашингтон.
Военното настъпление срещу тероризма не само обърна везните на общественото мнение в Съединените щати, но и премахна резервите на официална Европа към новия стопанин на Овалния кабинет.

Наблюдателите са единодушни за заслугите на президента Буш във външната политика.
Те изтъкват ролята на международната антитерористична кампания, поведена от САЩ, за постигнатото политическо единство между европейските лидери и вашингтонското ръководство.

Подкрепата на Русия за войната срещу тероризма и добрите връзки между Белия дом и Кремъл се отбелязват също като заслуга на държавника Буш.