Снощи към 20 часа главен сержант Иван Ганев от Транспортна полиция е блъснал пешеходец в Белово. Ганев е бил с 2, 3 промила алкохол в кръвта. Пострадалият пешеходец е без опасност за живота.

Полицаят Кирил Малинов, който уби трима души в столичния квартал "Дружба" е участвал в групата, разследвана за побой и стрелба на "Щъркелово гнездо" преди години. По това дело свидетел беше бившият вътрешен министър Богомил Бонев, заради когото се твърдеше, че е станал инцидентът.

Министър Георги Петканов обяви, че в службата за оперативно издирване, в която работи Малинов има и други инциденти и контролът е занижен.

"Обстоятелството, че са на секретен щат не бива да ги заблуждава, че законите не важат за тях", категоричен е министър Петканов. 

Всички полицаи, независимо от поста, който заемат в системата и ранга, който имат, са длъжни да се подчиняват на обикновените катаджии на пътя.

За полицай, отказал да се подложи на алкохолен тест, ще се приема по подразбиране, че е пил.

"Фактът, че е употребил алкохол и кара, въпреки че не е направил пътно-транспортно произшествие, е достатъчен. И такива ще бъдат дисциплинарно уволнени", заяви вътрешният министър.

Забранява се употребата на алкохол в сградите на МВР. До 15 ноември трябва да е готов анализ за това колко полицаи са наказвани от КАТ за нарушения преди инцидентите от последните дни.