Пътните настилки в цялата страна са сухи. Затворени остават проходите Твърдица - Елена, Етрополе - Златица, както и Дюлински проход за товарни автомобили. Затворена е аварийната лента на автомагистрала „Хемус” между 16-и и 17-и километър в посока от София към Ботевград.

Опасност от падащи камъни има в Искърското и Кресненското дефиле, по пътя Симитли-Разлог, ГКПП „Илинден”, Смолян-Кричим-Стамболийски, Пещера-Батак, Варвара-гара Костандово, Юндола-Голямо Белово, Велико Търново-Дряново-Габрово-Шипка, град Рила-Рислки манастир, Драгичево-Рударци, Лакатник-Нови Искър и Градец и Черар-Сливен.

Забранено е преминаването на товарни автомобили с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, прохода Петрохан в района на село Гинци, както и по пътя Бургас - Слънчев бряг, като обходният маршрут е през Бургас, Каблешково и Тънково. Забранено е движението на товарни автомобили с обща маса над 20 тона по републиканската пътна мрежа за времето от 13 до 21 ч. при температура на въздуха над 35 градуса.  

Двадесет души са пострадали при пътни инциденти през последното денонощие, съобщиха от МВР. На територията на страната са станали 16 произшествия. В
София са регистрирани 32 леки и три тежки катастрофи, при които са ранени седем човека.