Преди седмица Максим Горанов и Цветан Банов от "Диана експрес” гостуваха в предаването "Тази сутрин", за да представят новите си проекти. Тогава стана ясно, че съществува съдебен спор за правата над името на групата, който музикантите водят с Митко Щерев. През март Върховният съд ще се произнесе кой има право да използва името на групата.

Два дни след предаването Митко Щерев се свърза с екипа на "Тази сутрин”, твърдейки, че няколко грешки са били допуснати в ефир.

"Първата ви грешка беше, че позволихте на г-н Горанов да представи "Диана експрес” като една група, която все едно някъде е заминала. Какво значи, че "Диана експрес" се завръща след 30 години мълчание? Историята е такава, че 2002 г. е издаден албум, композиран и аранжиран от мен. 2002-а и 2004-а година аз съм пътувал с тази група. От 2006 г. ние пътуваме двамата (с Илия Ангелов) и представяме "Диана експрес", защото само аз мога да кажа кой ще свири в тази група, защото музиката и аранжиментите са мои. А това, че Максим Горанов изведнъж е решил, че му било мъчно за групата и искал да я възстанови... той не може да възстановява никаква група, защото трябва да бъде поканен от мен за китарист, за да свири", каза Митко Щерев.

"Втората грешка беше, че те се представиха като "Диана експрес" и с това нещо обидиха Министерството на културата и българския съд. През септември 2010 г., ние от една страна и те от друга страна, подадохме заявление за регистрация в МК", обясни композиторът.

След съвещание Вежди Рашидов дава правата за регистриране на групата на Митко Щерев и Илия Ангелов, имайки предвид, че първият е основен композитор и аранжор, а другият е певецът на най-големите хитове.

"Максим Горанов е шестият китарист на групата, а Цветан Банов е шестият барабанист. Тази група има шест формации, които са канени от мен и когато не ми е удобно, сменям единия китарист и каня друг. Така прави и Стинг, така прави и Ерик Клептън", каза Митко Щерев и обясни, че през 2008 г. Максим Горанов е регистрирал името "Диана експрес" като търговска марка, но всъщност регистрацията на групата е на Митко Щерев и Илия Ангелов. "Търговската марка не е група, тя е да продавате чаши или вафли "Диана експрес”, каза Щерев.

"Вече не си говорим, защото той иска да приватизира труда на 24 човека", каза композиторът на хитовете "Синева" и "Две праскови и две череши".

"Защо един музикант на 60 години иска сега да се доказва чрез "Диана експрес". Това е комплексарска работа. На 1-ви те направиха промоция на албум в столичен клуб. Бяхме там. Не съм го освиркал, а той каза: "Сега ще изсвирим една знакова песен на моята група "Диана експрес" и изсвириха "Синева". Аз се провикнах и казах: "Когато аз записвах "Синева" с Васил Найденов, не знам къде си бил и недей да приватизираш труда на други музиканти", обясни Митко Щерев във връзка с публикации в жълтите вестници, че композиторът е освиркал бившите си колеги по време на концерт.

"За да има "Диана експрес", има два албума, с които те нямат нищо общо. В продължение на 4 години ние сме изнесли 500 концерта, за да направим името "Диана експрес". Много грозно е един музикант, който е дошъл 5 години след това, участвал в два албума само от 5, а Цветан Банов от 5 албума, участва в един, да искат да приватизират труда на другите."