Алексей Петров е бил назначен на работа в ДАНС в нарушение на два закона. Това каза председателят на парламентарната комисия за контрол на спецагенцията Волен Сидеров. Лидерът на "Атака" призова прокуратурата да се намеси.

След поредица от разпити на бивши вътрешни министри и шефове на служби, парламентарната комисия за контрол на ДАНС е достигнала до извода, че Алексей Петров е назначен незаконно в службата. Тракторът станал съветник на председателя Петко Сертов преди да получи достъп до секретна информация.

Според Сидеров, над Алексей Петров е имало чадър от страна на бившия премиер Сергей Станишев. Соцлидерът пренебрегнал предупреждения от страна на вътрешния си министър Румен Петков и на няколко посолства, че бившата барета не бива да бъде назначаван в ДАНС.

Самият Румен Петков отрече да е получавал сигнали за престъпна дейност на Алексей Петров. Петков, който бе принуден да подаде оставка като вътрешен министър след скандала за осветяването на Алексей Петров, отрече да е имал отношение към кадровото развитие на бившия секретен сътрудник.