Примабалерината на Болшой театър Анастасия Волочкова заяви, че кариерата й е разбита буквално на парчета, след като беше уволнена от трупата. В началото на новия театрален сезон Волочкова не подписа предложения й договор, защото бил до края на годината, а не за целия сезон 2003-2004.

Анастасия Волочкова съобщи за медиите, че все още не знае нищо за евентуално назначение обратно в Болшой театър, след като руското Министерство на труда реши, че уволнението й е незаконно.

Волочкова твърди, че скандалът с ръководството на театъра е навредил силно на нейната репутация, а обвиненията, че била твърде висока и твърде тежка може да й създадат проблеми с бъдещи ангажименти.

"Става дума за репутацията ми на международно ниво защото стана международен скандал. Аз съм разтревожена, защото след като чуят всички тези лъжи за теглото ми и за ръста ми, пъртньорите може да откажат да работят с мен, а театрите да се страхуват да ме наемат", коментира балерината.

Откакто избухна скандалът, тя е обсаждана непрекъснато от журналисти, които искат да измерят колко е висока и колко е тежка. Някои дори искат да я повдигнат, за да се уверят на практика дали това е толкова трудно, коментира "Ройтерс" в телевизионен материал.

Анастасия Волочкова твърди, че е висока 1, 68 м., тежи около 50 килограма и не крие, че обича сладолед.