Съседски скандал завърши с кръв. Англичанин прободе с нож комшията си в поповското село Тръстика. Инцидентът станал навръх трети март, а причина за него се оказала прекалено силната музика, която смущавала съня на британеца.  

Съседската свада започнала оттук. 51-годишният Стефан Димитров и двама негови приятели се събрали да се почерпят в гаража край къщата. Мъжът разказва, че веселбата била с вино и музика. Среднощният шум обаче вбесил съседа Роджер.

Излязохме без да се караме, да видим какво става. Почна да вика, да кряка, отказахме се и влязохме вътре, обясни пострадалият Стефан Димитров.

След като не успял да усмири съседите си с приказки, англичанинът решил да действа с твърда ръка: хвърлил камък и счупил прозореца. Компанията излязла навън без да подозира, че Роджер държи нож.

В последвалата кратка схватка на двора, Стефан бил прободен с нож в корема. Съседите му го качили на кола и го откарали в болница.

Нападателят му бил задържан от полицията, но след денонощие се прибрал у дома. Там го откри и екипът ни. Рожер Бехал ни обясни, че не е търсил конфликт със съседите си.

Отидох да ги помоля да бъдат по-тихи. Двама от тях излязоха, единият с кирка в ръката, другия с лопата. И ме атакува. Защитих се, те се опитаха да ме убият. Какво можех да направя. Аз се защитих, категоричен е Роджер Бехал.

Въпреки че от две години живее в Тръстика, Рожер остава загадка за съселяните си.

Местните твърдят, че англичанинът се появил, след като бил прокуден от съседно село заради избухливия си нрав. Издържал се с пенсията от родната си страна, затова и тук не му се налагало да работи. Приятели сред хората в селото няма.

Пострадалият Стефан е в болницата в Търговище. Състоянието му вече е стабилно и няма опасност за живота му. До седмица мъжът ще може да се прибере у дома.

От пресцентъра на областната дирекция на МВР в Търговище заявиха, че са извършени необходимите процесуално-следствени действия в присъствието на адвокат и преводач. По случая е образувано досъдебно производство.