Девет души са на съд в Германия по обвинение в принадлежност към международна порнографска мрежа от педофилски характер, предадоха Франс прес и ДПА. Обвиняемите в процеса в Дармщат, западната част на Германия, са администрирали в продължение на няколко години интернет форуми за обмен на порнографски материали с участието на деца, включително със сцени на изнасилване, завързване и изтезание.

Сред подсъдимите, които са на възраст от 30 до 58 години, двама са обвинени и в тежък сексуален тормоз над деца. Единият вече е бил осъждан три пъти за подобни деяния.

Форумите имали около 500 клиенти, от които около 140 са идентифицирани и разследвани. Участието в мрежата ставало като всеки кандидат трябвало да предложи порнографски материали. Не се искали пари за участие.

Педофилската мрежа била разбита миналата година от отдела за борба с престъпността в интернет на провинция Хесен. При операцията са извършени обиски едновременно в Германия, Швейцария, Австрия, Испания, България и САЩ. Иззети са над 200 компютри и 100 000 снимки и видеоклипове.