СДС ще обсъди преди местните избори възможността да поиска вот на недоверие към правителството, ако Бриго Аспарухов бъде назначен за премиерски съветник. Това заяви днес лидерът на синята партия Надежда Михайлова.

Според лидера на СДС Надежда Михайлова, назначаването на Бриго Аспарухов в политическия кабинет на премиера би поставило на карта националните интереси на страната ни, затова синята партия ще обсъди въпроса за евентуален нов вот на недоверие към правителството.

"Ще го обсъдим - това е политически въпрос. Назначаването на Бригадир Аспарухов ще даде отговор какви са връзките на Симеон Сакскобургготски - това поставя на карта постигнатото досега за България", заяви Надежда Михайлова, председател на СДС.

На въпрос дали ще изчакат външна реакция, или ще обсъдят този въпрос преди това, тя отговори: "Не, няма да чакаме външна реакция, това засяга българските интереси, този въпрос ни връща към годините на Държавна сигурност. Това доказва, че БСП пряко участва във властта - това поставя на карта на пътя на България."

СДС ще реши за вота на недоверие още преди местните избори в края на месец октомври.

Според НДСВ и БСП, няма никакви основания за искане на вот на недоверие при назначаването на Бриго Аспарухов в политическия кабинет на премиера. Лидери на двете партии заявиха, че намерението на СДС да обсъди вот на недоверие е свързано с консолидация на синята партия преди местните избори.

Изказването за вот на недоверие е част от предизборната програма на Надежда Михайлова, каза за Би Ти Ви председателят на ПГ на НДСВ Станимир Илчев.

"Ще има отчет за 800-те дни управление, нека да видим обществените реакции и тогава да преценим доколко са уместни изказванията и за вот на недоверие, и за предсрочни избори," заяви Илчев.