Според агенция "Ройтерс", убийството ще разгневи още повече Израел и ще предизвика твърд отговор.

Снощи палестинец нахлу в еврейски дом в селище на Западния бряг и откри огън по семейството, което се събрало да празнува Нова година. На място са убити мъжът, който е отворил вратата, и момиченце на два месеца. Израелската охрана на селището е застреляла нападателя. Според говорителя на външното министерство на Израел, това е 21-вото нападение, извършено по време на израелски празници.

"Тези терористи нямат никакво уважение към човешкия живот и към варванията и ние трябва да си зададем въпроса как може да градим мир с такива хора", заяви говорителят на израелското външно министерство Джонатан Пелед.

Убийството нанесе нов удар на подкрепяния от САЩ мирен план за Близкия изток, малко след като международните посредници настояха двете страни да предприемат мерки за прилагането на "пътната карта", коментира агенция "Ройтерс".

Днес се очаква Изпълнителният комитет на движението "Ал Фатах" да обсъди новото палестинско правителство. Премиерът Ахмед Корая се срещна с Ясер Арафат преди да представи списъка на кабинета пред основната формация в ООП.