Американските власти предупредиха, че са възможни нови наводнения като последица от урагана Изабел. Той връхлетя източното крайбрежие на Съединените щати по-рано тази седмица. Природната стихия вилня за кратко, но нанесе сериозни щети на районите, през които премина.

Милиони хора са все още без ток, улиците са задръстени с останки от разрушения, а водата от чешмите е негодна за пиене. Аварийни екипи от други щати, дори от Канада, пристигнаха на помощ на колегите си в Мериленд, за да възстановят електроснабдяването. Тази сутрин ток все още нямаха близо 600 000 сгради в щата. Работата е опасна и вчера взе две жертви.

Най-тежко е положението във Вирджиния, където без електричество остават около 940 000 домакинства. Хората масово изпразват хладилниците и фризерите си от развалената храна. Сериозен проблем е и питейната вода. Поради наводненията водата в много райони е негодна за пиене и трябва да се преварява преди консумация.

Ураганът Изабел забави и декларацията, с която Белият дом приветства 100-годишнината от установяването на дипломатически отношения между Съединените щати и България. Тя стигна до нас с един ден закъснение.