В община Антоново днес е ден на траур след кървавата драма вчера. Мъж застреля 13-годишната си дъщеря, рани съпругата си и се самоуби.

Версията, която остава основна за разследващите, е натрупани от 46-годишния банков охранител дългове по кредити. Пред психиатър съпругата на Камен Славов разказала, че нищо не знае за дълговете на семейството. С парите и сметките боравел Камен.

„Трябва да даде гласност на една ситуация, която най-вероятно той дълго време е прикривал и е държал в тайна, неясно за сега по какви причини, може да го е довело наистина до едно много кризисно състояние, може да е отключила и остра психотична реакция”, каза д-р Веселка Василева, психиатър, МБАЛ Търговище.

В семейството работел само Камен. Издържали болно дете и помагали на инвалид. За да припечели допълнително, мъжът ходел и на сеч в гората. Според специалистите и силният стрес, и депресията могат да подтикнат човек към крайности.

„Има хора, които не дават външен израз. Не дават или не искат да дадат външен израз на чувствата си. Това, че той изглежда кротък, възпитан и в добро състояние, не означава, че той нощем да речем не спи и не преработва всички проблеми, които има в съзнанието си”, каза д-р Веселка Василева.